Ενημέρωση

Savoy Ballroom: Τη θρυλική αίθουσα χορού swing τιμά σήμερα το Google Doodle

Η Google τιμάει σήμερα Τετάρτη μέσα από ένα Doodle, τον χορό swing και το θρυλικό Savoy Ballroom στη Νέα Υόρκη και στην αρχική του σελίδα μπορεί κάποιος να παίξει ένα διαδραστικό παιχνίδι.

Το Savoy Ballroom έκανε την ιστορία ως έναν από τους πρώτους φυλετικούς ενοποιημένους δημόσιους χώρους στις ΗΠΑ όταν άνοιξε τις πόρτες του, εφαρμόζοντας πολιτική απαγόρευσης των διακρίσεων το 1926.

Έτσι, στις αρχές του 20ού αιώνα, στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης στεγάστηκε κυρίως η μαύρη κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μετανάστευσαν από άλλα τμήματα των ΗΠΑ, αλλά και από την Καραϊβική.

Εκατοντάδες χορεύαν καθημερινά, διοργανώνονταν ξεσηκωτικοί διαγωνισμοί χορευτών και ιστορικές “μονομαχίες” μουσικών, εκεί έγινε το πρώτο Aerial και από εκεί ξεπήδηξαν οι πιο φημισμένοι Swing χορευτές (όπως ο Frankie Manning, Norma Miller κ.α.)

Ο αντίκτυπος αυτής της κοινότητας ήταν διαδεδομένος σε όλο το Χάρλεμ, καθώς η τοποθεσία άνθισε μέσω της δημιουργικότητας και του πολιτισμού, με όχημα το Savoy Ballroom και τον χορό swing.

Μάλιστα, πολλοί από τους φημισμένους καλλιτέχνες της τζαζ, συμπεριλαμβανομένων των Chick Webb, Count Basie και Ella Fitzgerald, εμφανίστηκαν live στο Savoy Ballroom.

Ωστόσο, το 1958, το Savoy Ballroom έκλεισε τις πόρτες του για πάντα, αλλά ο διεθνής αντίκτυπός του είναι ακόμη αισθητός μέχρι σήμερα.

Στην ιστορική τοποθεσία του, μεταξύ της 140ης και της 141ης οδού στη Λεωφόρο Lenox της Νέας Υόρκης, μια αναμνηστική πινακίδα τιμά το Savoy Ballroom και την κληρονομιά του ως το «σπίτι της πολιτιστικής καινοτομίας».


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close