ΕνημέρωσηΟικονομία

Mytilineos: Άνοδο μέχρι και τα 28 ευρώ προβλέπει για τη μετοχή η Citi

Σημαντικές προοπτικές ανόδου για τη μετοχή της Mytilineos «βλέπει» η Citi, θέτοντας την τιμή στόχο στα 20 ευρώ με ενδεχόμενη εκτίναξη ακόμα και στα 28 ευρώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο από 14,75 ευρώ σήμερα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο report της Citi, οι παράγοντες που μπορούν να δώσουν «καύσιμο» στην άνοδο της μετοχής έχουν να κάνουν με των κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και δη της ηλιακής ενέργειας καθώς και μέσα από την παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου.

Σε απόλυτους αριθμούς, η Citi προβλέπει διπλασιασμό του EBITDA έως το 2023 συγκριτικά με το 2020 με επιπλέον 200 με 250 εκατ. ευρώ να προέρχονται από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ενώ μέχρι το 2025 αναμένεται να εκτιναχθεί στα 900 εκατ. ευρώ έναντι 315 εκατ. ευρώ το 2020.

Ειδική μνεία κάνει η Citi στο ζήτημα της τιμής του αλουμινίου καθώς η τιμή του αναμένεται να φτάσει 3.000 δολάρια ανά τόνο έως το 2022, ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα προσεγγίσει τα 2.500 δολάρια ανά τόνο. Η άνοδος αυτό συνεπάγεται περιθώριο EBITDA 35% στο συγκεκριμένο τομέα για την εταιρεία, γεγονός που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ευρύτερη κερδοφορία της Mytilineos.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close