ΕνημέρωσηΠολιτική

Live η παρουσίαση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid

Στην παρουσίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) το «παρών» δίνουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία τόσο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, όσο και του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δεν θα παρευρίσκεται στην παρουσίασή του, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Φρόντισε, όμως, να δώσει επιπλέον ώθηση στην ελληνική πρωτοβουλία πάνω στην οποία χτίστηκε το μοντέλο των ευρωπαϊκών μετακινήσεων για τον επόμενο χρόνο.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της για την εκδήλωση των 40 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, η κα Φον Ντερ Λάιεν απένειμε για ακόμη μια φορά τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιδέα του.

Ταυτόχρονα αποκάλυψε την ετοιμότητα των Βρυξελλών να κινηθούν πιο γρήγορα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

«…Όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό, η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάστηκαν χέρι-χέρι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους που προώθησαν την ιδέα να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις, μεταξύ άλλων, για τους εμβολιασμένους πολίτες. Και μπορώ με περηφάνια να πω ότι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Ιούνιο», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Κομισιόν.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close