ΕιδήσειςΕλλάδα

Falcon Eye-2»: Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από την άσκηση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, η δεύτερη μέσα στο έτος, διμερής άσκηση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία «FALCON EYE-2», που διεξήχθη από 24 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου, στην αεροπορική βάση «Βασιλιάς Φαϊζάλ» στο Ταμπούκ του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση «King Faisal» τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 C/D Block 50 και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης της 341 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης (111 ΠΜ).

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν πλήθος σύνθετων αεροπορικών αντικειμένων, με έμφαση σε αποστολές Dissimilar Air Combat Training (DACT), Large Force Employment (LFE) καθώς και αποστολές Offensive / Defensive Counter Air (OCA/DCA), αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η «FALCON EYE-2» συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων αυξάνοντας την διαλειτουργικότητα αυτών και εντάσσεται στο πλαίσιο της επαύξησης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close