ΕνημέρωσηΠολιτική

Τσίπρας σε Σασόλι: Οι προοδευτικές δυνάμεις να πρωτοστατήσουν σε αναγκαία αλλαγή για την Ευρώπη

Την ανάγκη «αλλαγών» στη λειτουργία και στα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μετά Covid εποχή τόνισαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, κατά την έναρξη της συνάντησης που είχαν στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Υποδεχόμενος τον Νταβίντ Σασόλι σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια «ενδιαφέρουσα και κρίσιμη περίσταση για το μέλλον της Ευρώπης μετά την ιστορική τομή της πανδημίας που αλλάζει ή πρέπει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης όλων».

Όπως είπε, η Ευρώπη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων έκανε «κάποια βήματα», όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο σημείωσε πως την «επόμενη μέρα» πρέπει να είναι πιο «τολμηρά».

Επ’ αυτού επισήμανε πως το Ταμείο πρέπει να ενισχυθεί «σε πόρους και σε διάρκεια» και να αναθεωρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Συμφωνώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να γυρίσει στα μέσα που είχε πριν την πανδημία και κάλεσε σε έναν διάλογο «χωρίς ταμπού».

«Αν η Ευρώπη αντιμετώπιζε την κρίση χρέους με έστω το ένα δέκατο της λογικής που έχει τώρα, δε θα είχαμε περάσει όλη αυτήν την περιπέτεια. Και ήταν μια πολύ σκληρή περιπέτεια για την Ελλάδα η οκταετία 2010-2018» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας, εκφράζοντας επίσης, την άποψη ότι είναι «ευκαιρία για τις προοδευτικές δυνάμεις να πρωτοστατήσουν σε μια αναγκαία αλλαγή για την Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε τόσο στα θέματα οικονομίας για μια «βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη», αλλά και στην αναθεώρηση του Συμφώνου για την Μετανάστευση για ένα «δίκαιο διαμοιρασμό των βαρών», και παράλληλα στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, γιατί όπως είπε, «η ειρήνη είναι πολύ σημαντικό πράγμα» ιδιαιτέρως για την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για το ψήφισμα που ενέκρινε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών για την άρση της πατέντας των εμβολίων, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα δημόσιο αγαθό, στο οποίο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close