ΕνημέρωσηΠολιτική

Προανακριτική: Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους

Συμφώνα με πηγές της επιτροπής, ο πρόεδρος Σταύρος Κελέτσης επεσήμανε πως δεν υπήρξε αλλοίωση.

Στ. Κελέτσης: Τα πρακτικά είναι απολύτως πιστά. Δεν γράφονται μόνο όσα λέγονται εκτός μικροφώνου. Δεν είναι παρέμβαση μου. Έτσι είναι η διαδικασία. Σε καμία περίπτωση δεν έχω παρέμβει στα πρακτικά. Η μόνη παρέμβαση που κάναμε ήταν αυτό που ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση Καλογρίτσα όταν ζητήθηκα να μην γραφτούν προσωπικά δεδομένα. Προτείνω λοιπόν οποίος θέλει να ελέγξει για να είναι όλα διάφανα.

Θ. Πλεύρης: συμφωνούμε κύριε πρόεδρε

Θ. Τζάκρη: θα ξεκινήσω με την ομολογία σας κύριε πρόεδρε

Στ. Κελέτσης: ποια ομολογία;

Η κ. Τζάκρη τον κατήγγειλε ως υπεύθυνο νόθευσης, ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου παίρνοντας το λόγο, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες πως το ουσιώδες των καταθέσεων είναι πως ο κ. Παππάς έστηνε τον διαγωνισμό ενώ μιλάει για χρηματοδοτήσεις.

Β. Κεγκέρογλου: «Υπήρξε σαπίλα στη διαδικασία. Τα υπόλοιπα είναι καπνός για να καλυφθούν». Το κυρίαρχο είναι ότι υπήρξε στήσιμο του διαγωνισμού. Ακούμε και το πρωτότυπο. «Ότι γράφτηκε στις εφημερίδες οφείλει να γραφτεί στα πρακτικά». Φασαρία Τζάκρη – Κεγκέρογλου. «Σε εμένα όχι έτσι. Σου γράψανε ένα ποίημα (σ.σ η Τζάκρη διάβασε δήλωση για τα πρακτικά) και ήλθες να το πεις».

Πηγές της επιτροπής ανέφεραν πως ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τακτικισμό.

Δ. Μαρκόπουλος: ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αδιέξοδο που του προκάλεσε η κατάθεση Καλογρίτσα οδηγήθηκε σε τακτικισμό. Μαζί με τον συνάδελφο Τσαβδαρίδη πιέσαμε τον Καλογρίτσα εκτός μικροφώνου όταν κάποιοι υπό τον φόβο τους (ξέρετε καλά ποιους εννοώ) χάιδεψαν τον μάρτυρα. Μάλιστα η πίεση μας απέδωσε και πήραμε επιπλέον στοιχεία. Η επίθεση για τα πρακτικά δεν στρέφεται κατά του προέδρου κ. Κελέτση. Στρέφεται κατά των εργαζομένων πρακτικογραφών που έρχονται να δουλέψουν για ένα μεροκάματο. Τα εκτός μικροφώνου δεν μπορούν να καταγραφούν

Π. Πολάκης: δηλαδή αν εγώ σηκωνόμουν και τον πλησίαζα τον Καλογρίτσα και τον απειλούσα θα ήταν «εκτός μικροφώνου»;

Δ. Μαρκόπουλος: αυτό θα ήταν απειλή. Όχι πίεση να μιλήσει.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως η κ. Τζάκρη έκανε λόγο για ομολογημένη νόθευση των πρακτικών.

Θ. Τζάκρη: Εκτός από την ομολογημένη νέα νόθευση των πρακτικών, εφόσον, σύμφωνα με την χθεσινή σας δήλωση κύριε Πρόεδρε μόνο η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα μεταφέρθηκε προσηκόντως, ομολογήσατε επίσης την αφαίρεση από τα πρακτικά, ουσιωδών παρεμβάσεων των βουλευτών, του κ. Μαρκόπουλου και του κ. Τσαβδαρίδη, με το πρόσχημα ότι οι παρεμβάσεις αυτές ήταν εκτός τυπικής διαδικασίας.

Ο ψευδής χαρακτηρισμός των βουλευτικών παρεμβάσεων, ως εκτός διαδικασίας κραυγών, φωνών και παρεκβάσεων, σας καθιστά υπότροπο της αξιόποινης πράξης της νόθευσης, με ομολογημένη μάλιστα την εγκληματική συμπεριφορά σας. Αυτά που εσείς χαρακτηρίζεται ανάξια καταγραφής στα πρακτικά, χαρακτηρίζοντάς τα ως «άναρθρες κραυγές» είναι ακριβώς οι δηλώσεις των βουλευτών Τσαβδραρίδη και Μαρκόπουλου, που κατέκλυσαν τον φιλοκυβερνητικό τύπο, προφανώς και με την δική τους σύμφωνη γνώμη, ως ουσιωδέστατες παρεμβάσεις στον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

Καταθέτω κύριε Πρόεδρε στα πρακτικά σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, όπως protothema.gr, parapolitika.gr, tovima.gr, in.gr, documentonews, και πολλά ακόμα, το χθεσινό φύλλο των Νέων, της Εφημερίδας των Συντακτών, της Kontranews.gr, της Αυγής, αλλά και κάρτες που έπαιξαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και ΣΚΑΪ. Σε όλα αναφέρεται ρητά ότι ο Καλογρίτσας προκλήθηκε από τους γαλάζιους να δώσει ό,τι στοιχεία έχει στην διάθεσή του «Φυλλομετράς διαρκώς στοιχεία, όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε. Τέλος με τα αστεία! Του είπε ο Μαρκόπουλος.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται «Γνωρίζω τι είναι το White House και το White Porscha, αλλά δεν σας λέω» φέρεται να του απάντησε ο μάρτυρας, ο οποίος πιέστηκε από τον γαλάζιο Δημήτρη Μαρκόπουλο «Δεν θα φύγεις, αν δεν μιλήσεις. Μη μας εμπαίζεις. Τι ήταν το το White House και το White Porscha; Στα χθεσινά ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ τώρα υπάρχουν και στιχομυθίες, όπως:

Τσαβλαρίδης: Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ό,τι έχεις!

Τσαβλαρίδης: Να δώσεις τα στοιχεία Καλογρίτσα. Πέντε μέρες μας δουλεύεις.

Μαρκόπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία –κλειδιά. Φυλλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε Καλογρίτσα. Μη μας φυλλομετρήτε εδώ sms. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Κύριε Πρόεδρε καταθέτω τα σχετικά αποσπάσματα για να καταχωρηθούν στα πρακτικά. Κύριε Μαρκόπουλε και Κύριε Τσαβδαρίδη. Βρήκατε αυτές τις παρεμβάσεις σας στα πρακτικά της συνεδρίασης της Προανακριτικής της 25ης Μαϊου; Φυσικά και δεν τα βρήκατε, όπως δεν τα βρήκαμε και εμείς γιατί ο Πρόεδρος τα απάλειψε από αυτά.

Και μόνο το γεγονός κύριε Πρόεδρε ότι υπάρχει αυτή η αποδεδειγμένη από τις δημοσιεύσεις εντυπωσιακή απόκλιση μεταξύ αυτών που εσείς χαρακτήριζετε «άναρθρες κραυγές εκτός διαδικασίας» και των δηλώσεων που (και) ο φιλοκυβερνητικός τύπος αποτύπωσε ως κύριες και καίριες παρεμβάσεις των δύο βουλευτών, αποδεικνύει ότι δεν κάνετε καλά την δουλειά σας.

Παραβιάζετε στοιχειώδεις κανόνες σύνταξης των πρακτικών.

Και ευτελίζετε την θέση σας ως προέδρου της Επιτροπής μας, αφού αποδεδειγμένα πλέον και συστηματικά αλλοιώνετε το περιεχόμενό τους.

Κύριε Πρόεδρε, καλώ τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή συναδέλφους μου να ακούσουμε το ηχητικό ντοκουμέντο και να πιστοποιήσουμε ότι αφαιρέθηκαν τεχνηέντως, παρανόμως και κολάσιμα τα κάτωθι χορεία.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν ουσιώδη επιρροή στο αντικείμενο έρευνας της Προανακριτικής.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close