ΕνημέρωσηΠολιτική

Νέα έκκληση Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων

Νέα έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση στο νομοσχέδιο που αίρει τους περιορισμούς στην ψήφο των αποδήμων, απηύθυνε ο Μάκης Βορίδης και έκανε γνωστό ότι είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, ακόμη και να αποσύρει το νομοσχέδιο υπό δύο προϋποθέσεις.

Οι προϋποθέσεις που έθεσε είναι αφενός να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές όλοι οι απόδημοι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και αφετέρου η ψήφος τους να προσμετράται στο συνολικό αποτέλεσμα της επικράτειας.

Η δεύτερη αυτή προϋπόθεση συναντά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ο Κατρούγκαλος σηκωθεί τώρα και πει ότι συμφωνεί με αυτές τις στρατηγικές προϋποθέσεις, δηλαδή ότι η ψήφος των απόδημων θα μετρά ισότιμα και θα μετέχουν χωρίς περιορισμούς αποσύρω το νομοσχέδιο σε αυτή τη φάση αυτή τη στιγμή και συζητούμε επι των υπολοίπων θεμάτων για την σύνταξη νέου σχεδίου νόμου» ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος επανέφερε το ζήτημα των εκλογικών περιφερειών εξωτερικού.

Τάχθηκε επίσης, υπέρ των δύο όρων που έθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε ωστόσο, ότι οι συγκεκριμένοι όροι δεν ικανοποιούνται με το υπο συζήτηση νομοσχέδιο γι’ αυτό και θα το καταψηφίσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να προσμετράται η ψήφος των ομογενών μόνο σε 4 περιφέρειες. Μα πώς μπορεί να γίνει αυτό;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 επιμένουν -για τους δικούς του λόγους το κάθε κόμμα- στη μη υπερψήφιση του νομοσχεδίου κι ως εκ τούτου δεν συγκεντρώνει τις 200 θετικές ψήφους που απαιτούνται. Σε αυτή την περίπτωση το νομοσχέδιο απορρίπτεται.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close