ΕιδήσειςΕλλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου «Δούρειος Ίππος 21»

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου μεσαίας κλίμακας σχεδιάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) και εκτελέστηκε υπό την διεύθυνση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων.

Στη δραστηριότητα συμμετείχε προσωπικό και μέσα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και μέσα ηλεκτρονικού πολέμου του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος:

– Από τον Στρατό Ξηράς, το σύνολο των διαθέσιμων αντιαεροπορικών συστημάτων του, επιθετικά ελικόπτερα AH-64A, AH-64DHA και OH-58 καθώς και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D, NH-90 και UH-1H.

– Από το Πολεμικό Ναυτικό, η φρεγάτα «Κουντουριώτης» με το οργανικό της ελικόπτερο καθώς και το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Καραθανάσης».

– Από την Πολεμική Αεροπορία, μαχητικά αεροσκάφη F-16, Mirage 2000-5, F-4, καθώς και αεροσκάφη αερομεταφερόμενου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου.

Σκοποί της άσκησης ήταν η πρακτική εξάσκηση του συμμετέχοντος προσωπικού ως προς την εκτέλεση διακλαδικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, η δοκιμή του διακλαδικού συστήματος διοίκησης και ελέγχου ηλεκτρονικού πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των ασκούμενων, μέσω της επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ρεαλιστικό περιβάλλον που προσομοιάζει συνθήκες πολλαπλής απειλής.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close