ΕιδήσειςΕλλάδα

«Λεωνίδα Τρόπαιο»: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου μήκους 25 χιλιομέτρων

Το 2021 είναι ένας επετειακός χρόνος για την Ελλάδας, ούτως ή άλλως. Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι πέρσι -δεν- γιορτάστηκαν λόγω πανδημίας όπως θα άξιζε- τα 2.500 χρόνια από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.

Αυτή τη μάχη -που μαζί με την Ναυμαχία της Σαλαμίνας έκριναν την έκβαση των Μηδικών Πολέμων- τιμά εδώ και 10 χρόνια ο Σύλλογος «Λεωνίδα Τρόπαιο» με την ετήσια διοργάνωση αγώνα δρόμου μήκους 25 χιλιομέτρων (βαδιστικού ή/και αγωνιστικού) σε τμήμα της Ανοπαίας Ατραπού, στην ευρύτερη περιοχή του πεδίου της ιστορικής μάχης. Συνδιοργανωτής από το 2015 και ο Δήμος Λαμιαίων που αναγνωρίζοντας το σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό γεγονός του Συλλόγου, υποστηρίζει με τις υποδομές του την διοργάνωση.

Και φέτος -παρά τις δύσκολες και ακραίες καιρικές συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας- πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου με επιτυχία την Κυριακή 10/10, με τη συμμετοχή 100άδων αθλητών, ανδρών και γυναικών. Πάνω από 5.000 δρομείς έχουν συμμετάσχει στην εκδήλωση όλα αυτά τα χρόνια. Ανάμεσά τους, αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς, λάτρεις της φύσης και άλλοι πολίτες που δράττονται της ευκαιρίας να συναγωνιστούν σε ένα περιβάλλον με ιστορική, φυσιολατρική και πολιτιστική αξία.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close