ΕιδήσειςΕλλάδα

Κορωνοϊός – Θεοδωρίδου: Έως και 13 μήνες τα αντισώματα από το εμβόλιο – Μία δόση για όσους νόσησαν

Για την σημασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διάρκεια προστασίας των αντισωμάτων από τη χορήγηση εμβολίου, λέγοντας ότι μια νέα έρευνα στο Στρασβούργο, έδειξε ότι τα αντισώματα μπορούν να παραμείνουν στον οργανισμό μέχρι και 13 μήνες.

Στην έρευνα όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, συμμετείχαν 1309 άτομα που νόσησαν από κορωνοϊό και εμβολιάστηκαν.

«Είναι η πρώτη μελέτη που τεκμηριώνει την παραμονή αντισωμάτων για ένα χρόνο και τη μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωρίδου.

Επίσης, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε πως όσοι νόσησαν θα χρειαστούν μόνο μία δόση εμβολίου. «Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Θεοδωρίδου δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε αυτούς που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς, υποστηρίζοντας πως καταρρίπτονται τα επιχειρήματά τους. «Όσοι υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν για πολύ καιρό και ότι δεν καλύπτουν τις μεταλλάξεις, τα επιχειρήματα τους δεν ισχύουν, είναι λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτησης των μεταλλάξεων είναι ο εμβολιασμός όλων».

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διεμήνυσε πως «τα εμβόλια μάς προστατεύουν σχεδόν 100% από τη σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό από τις μεταλλάξεις».

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως στις 21 Μαίου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών.

Από την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί κοντά στους 4 εκατ. 377 χιλιάδες εμβολιασμοί, πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, 2 εκατ. 817 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 26.8%.

Παράλληλα, 1.615.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 15,4%”.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close