Ενημέρωση

Κορωνοϊός – Γαλλία: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει πλέον το 20% των κρουσμάτων

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη Γαλλία, στην οποία οφείλεται τώρα περίπου το 20% των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα, όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό France Info ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η εν λόγω μετάλλαξη, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι, έχει καταγράψει άνοδο σε σχέση με την εκτίμηση της προηγούμενης εβδομάδας στη Γαλλία, οπότε και αντιπροσώπευε το 9-10% των κρουσμάτων.

«Η παραλλαγή Δέλτα αναλογεί τώρα σε περίπου 20% των νέων κρουσμάτων (…) το μερίδιό της συνεχίζει να αυξάνεται σε ποσοστό, όχι σε απόλυτους όρους, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται», δήλωσε ο Βεράν.

Μόνο 509 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν χθες, Δευτέρα, και ο μέσος όρος των πρόσθετων ημερήσιων μολύνσεων επτά ημέρων μειώθηκε σε 1.819, αριθμό που αποτελεί χαμηλό σχεδόν 10 μηνών, έναντι της κορύφωσής του στις 42.225 στις 14 Απριλίου.

«Η παραλλαγή Δέλτα σταδιακά γίνεται κυρίαρχη, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες στον κόσμο, καθώς είναι περισσότερο μεταδοτική», δήλωσε ο Βεράν.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα κρούσματα Covid-19, που προκαλούνται από την παραλλαγή Δέλτα, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα και η διάδοση της παραλλαγής αυτής σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει μερικές χώρες να επιβάλουν εκ νέου μερικούς περιορισμούς στα ταξίδια.

Η Γερμανία κατατάσσει από τα μεσάνυχτα την Πορτογαλία και τη Ρωσία στις περιοχές όπου διαπιστώνεται αύξηση παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού και επιβάλλει ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας για όσους εισέρχονται στη χώρα προερχόμενοι από τις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με την οδηγία που έχει διαβιβαστεί από τις αρμόδιες αρχές στις εταιρείες αεροπορικών, σιδηροδρομικών και οδικών μετακινήσεων, μόνο άτομα με τη γερμανική υπηκοότητα ή μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα και είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν επί 14 ημέρες σε καραντίνα, ανεξαρτήτως του εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και θεραπευτεί από την Covid-19.

Όπως ανέφερε η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV), στην Πορτογαλία βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες περίπου 1.000 γερμανοί τουρίστες. Ο αριθμός είναι περιορισμένος, διότι η χώρα είχε μόλις πρόσφατα βγει από τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου. Ο επαναπατρισμός των παραθεριστών, όπως είχε ήδη ανακοινώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ιδιωτικά, με διάφορες εταιρίες να προσφέρουν έγκαιρη επιστροφή έναντι 270-300 ευρώ. Όσοι δεν επέστρεψαν έως τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, χωρίς το δικαίωμα να την διακόψουν νωρίτερα, με αρνητικό μοριακό τεστ.

Η Γερμανία χαρακτηρίζει πλέον 16 χώρες ως «περιοχές παραλλαγών». Εκτός από την Πορτογαλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close