Ενημέρωση

Κορωνοϊός – Βεστάγκερ: «Λίγο περίεργη» η κουβέντα για δεύτερο σχέδιο ανάκαμψης

«Λίγο περίεργη» χαρακτήρισε την κουβέντα για ένα δεύτερο σχέδιο ανάκαμψης η  εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνη για θέματα ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, τονίζοντας πως η ΕΕ πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στο πρόγραμμα των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που εφαρμόζεται για την ανάκαμψη από την πανδημία.

Σε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos» που δημοσιεύεται σήμερα, η ίδια απέρριψε για την ώρα την ανάγκη για ένα επιπρόσθετο πακέτο οικονομικών κινήτρων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προτείνει ένα πακέτο 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποκατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων για τις υποδομές, την παιδική φροντίδα και την εκπαίδευση.

Η προώθηση του πακέτου Μπάιντεν προκαλεί ερωτηματικά σε μερικούς στην Ευρώπη, για το αν θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση των εταιριών και των επενδυτικών προγραμμάτων μετά την COVID-19.

«Είναι πολύ πρώιμο να το εξετάσουμε», δήλωσε η Βεστάγκερ στην ίδια εφημερίδα. «Το βρίσκω λίγο περίεργο να μιλάμε για ένα νέο πακέτο οικονομικών κινήτρων, το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι χρειαζόμαστε, ενώ έχουμε ήδη τόσα πολλά να κάνουμε» παρατήρησε η ίδια επίτροπος.

Η Γαλλία πιέζει για ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης από αυτό που έχει ήδη παρουσιαστεί, παρά το γεγονός ότι τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ, που συμφωνήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον ο οποίος πρόσφατα είχε καλέσει για το διπλασιασμό των υφιστάμενων κονδυλίων, δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει περισσότερες επενδύσεις σε τομείς, όπως η τεχνολογία.

«Υπάρχει ένας κίνδυνος, η Ευρώπη να βρίσκεται πίσω αναφορικά με την τεχνολογία του μέλλοντος», δήλωσε ο Μπον στο ραδιόφωνο Europe 1. «Δε θέλω να χάσουμε αυτή την εξέλιξη. Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο, το οποίο θα υπερκαλύψει το σχέδιο μας για την ανάκαμψη» παρατήρησε ο ίδιος.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close