ΕνημέρωσηΠολιτική

Εργασιακό νομοσχέδιο: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην Ολομέλεια συζητείται το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με την ψηφοφορία να αναμένεται εντός της ημέρας. Το νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που την τρίτη ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου ετοιμάζουν τα όπλα τους για να επιτεθούν στην κυβέρνηση.

Στο βήμα της Βουλής είναι αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του απαντώντας στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για τα ευρύτερα θέματα εκτός του νομοσχεδίου είπε πως επιφυλάσσεται να απαντήσει στην δευτερολογία του, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της διαδικασίας εμβολιασμού.

Ωστόσο έκανε το εξής σχόλιο:

«Άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού, αφορισμού αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ. Όλα μαύρα στη χώρα. Όλα μαύρα στο νομοσχέδιο. Είχα την εντύπωση πως δεν άκουγα εσάς κυρία Γεννηματά αλλά τον κύριο Τσίπρα. Να σας δώσω μια φιλική συμβουλή. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντίγραφου, πάντα το πρωτότυπο θα διαλέγουν οι πολίτες».

Συνέχισε λέγοντας πως σήμερα στην Ελλάδα η απασχόληση ενός στους 4 εργαζόμενους δεν δηλώνεται ή δηλώνεται μερικώς, με αποτέλεσμα να αμείβεται λιγότερο και να στερείται την ασφάλιση που δικαιούται.

Το 63% των διαφορών στους χώρους εργασίας αφορά την καταβολή δεδουλευμένων και απλήρωτες υπερωρίες. 600.000 εργατοτεχνίτες εξακολουθούν να θεωρούνται κατώτεροι των υπαλλήλων, ενώ επαγγελματίες σε υπηρεσίες που είναι διαδεδομένες. όπως οι ταχυμεταφορές δεν έχουν ακόμα ούτε εργασιακό πλαίσιο, ούτε ειδική προστασία.

Σημείωσε πως απουσιάζουν δικαιώματα όπως το να ορίζει κάποιος τον χρόνο δουλειάς του με βάση τις ανάγκες της ζωής του. Έθιξε το θέμα της τηλεργασίας ενώ τόνισε πως τα τελευταία χρόνια μειώνεται η εργασία σε νέους και γυναίκες.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close