ΕνημέρωσηΠολιτική

Εξεταστική επιτροπή: Την ερχόμενη Πέμπτη αποφασίζεται η ημέρα συζήτησης του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων η ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στη σημερινή συνεδρίαση ακούστηκαν οι απόψεις των κομμάτων για το θεμα του χρονικού εύρους. Διατυπώθηκε η άποψη να αποφασίσει η Ολομέλεια επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ με πλειοψηφία τουλάχιστον 120 βουλευτών και εκ των υστέρων να αποφασίσει η εξεταστική επιτροπή που θα συγκροτηθεί για τη διεύρυνση.

Σύμφωνα ωστόσο, με τον Κώστα Τασούλα αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής “κατευθύνει”. Κατά συνέπεια πρέπει όλα να είναι ξεκάθαρα πριν τη συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. “Πρέπει όλα να καθοριστούν στην Ολομέλεια. Πρέπει οποιαδηποτε αλλαγη να διατυπωθεί και γραπτώς πριν τη ψηφοφορία. Αυτο που θα ψηφιστεί πρεπει να εχει διατυπωθεί εγγράφως, ανέφερε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους και σημείωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close