Ενημέρωση

Εμβόλιο κορωνοϊός: Ετήσια δόση για τους ευπαθείς και ανά δύο χρόνια για τους λοιπούς «βλέπει» ο ΠΟΥ

Αυτό αναφέρει έγγραφο που ήρθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters και αποτελεί τμήμα έκθεσης, η οποία πρόκειται να συζητηθεί την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Γκάβι, μιας συμμαχίας εμβολίων που συντονίζει το πρόγραμμα εμβολίων COVAX του ΠΟΥ, μέσω του οποίου διατίθενται εμβόλια στις φτωχότερες χώρες. Η πρόβλεψη υπόκειται σε αλλαγές και συνδυάζεται επίσης με δύο άλλα λιγότερο πιθανά σενάρια.

Οι κατασκευαστές εμβολίων Moderna και Pfizer/BioNTech έχουν ήδη υποστηρίξει ότι ο πλανήτης θα χρειαστεί σύντομα ενισχυτικές δόσεις για να διατηρήσει υψηλά επίπεδα ανοσίας, αλλά τα στοιχεία για αυτό είναι ακόμα ασαφή.

Το έγγραφο δείχνει ότι ο ΠΟΥ θεωρεί τις ετήσιες δόσεις για άτομα υψηλού κινδύνου και μία δόση κάθε δύο χρόνια για τον υπόλοιπο πληθυσμό ως το «ενδεικτικό» βασικό σενάριό του.

Στην έκθεση δεν αναφέρεται λέει πώς κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα, ωστόσο δείχνει ότι κάτω από το βασικό σενάριο θα συνεχίσουν να εμφανίζονται νέες παραλλαγές και τα εμβόλια θα επικαιροποιούνται τακτικά για να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές.

Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο του εσωτερικού εγγράφου. Ένας εκπρόσωπος του Gavi είπε ότι το πρόγραμμα COVAX σχεδιάζει να λάβει υπόψη ένα ευρύ φάσμα σεναρίων.

Το έγγραφο, που χρονολογείται στις 8 Ιουνίου και εξακολουθεί να είναι «έργο σε εξέλιξη», προβλέπει επίσης στη βασική περίπτωση ότι 12 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 θα παραχθούν παγκοσμίως τον επόμενο χρόνο, πρόβλεψη ελαφρώς υψηλότερη από τα 11 δισεκ. δόσεων για αυτόν τον χρόνο που ανέφερε η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών & Ενώσεων (IFPMA), πράγμα που σημαίνει ότι ο ΟΗΕ δεν αναμένει σημαντική αύξηση της παραγωγής εμβολίων το 2022.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close