ΕιδήσειςΕλλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ελεγχθεί ποινικά ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, ο οποίος φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες, παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και της παράνομης βίας.

Ήδη με απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ ο καθηγητής τέθηκε σε αποχή από τα καθήκοντά του, μέχρι να συγκληθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο στο οποίο άμεσα παραπέμφθηκε.

Είχε προηγηθεί σχετική αναφορά του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής με την οποία ζητούσε την απομάκρυνση καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, λόγω σωρείας καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και παραβατική και σεξιστική συμπεριφορά.

Η υπόθεση του ελεγχόμενου πλέον καθηγητή αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν φοιτήτριες τον κατονόμασαν δημόσια για ανάρμοστη συμπεριφορά υποστηρίζοντας ότι ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζήταγε φωτογραφίες με μαγιό ή και selfie με το πρόσχημα ότι χρειάζεται ταυτοποίηση για κάποια μαθήματα και ζητούσε και φωτογραφίες στο χώρο της σχολής.

Επίσης, αυτό που έκανε ήταν να μην ανεβάζει στο ίντερνετ στο e-class τους βαθμούς, ούτως ώστε να αναγκάζει τις φοιτήτριες να περνάνε από το γραφείο του για να παραλαμβάνουν τους βαθμούς… Έχει σχολιάσει σε εργασία μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα.

Οι καταγγελίες, απ΄όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές». Απόφοιτος του τμήματος προσέθεσε μάλιστα ότι για τον ίδιο καθηγητή «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν έγγραφες καταγγελίες».


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close