Ενημέρωση

«Εγκώμια» Πούτιν για Μπάιντεν μετά τη Γενεύη

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Μπάιντεν γνωρίζει τι θέλει, προσπαθεί να πετύχει αυτό που θέλει και ενεργεί «επιδέξια».

Μλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης με τους αποφοίτους του προγράμματος εφεδρικού στελεχικού δυναμικού της Ανώτατης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι η εικόνα για τον Μπάιντεν που παρουσιάζουν τα ρωσικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν έχει τίποτα το κοινό με την πραγματικότητα.

«Η εικόνα για τον πρόεδρο Μπάιντεν που δημιουργούν και ο δικός μας, αλλά και ο αμερικανικός Τύπος, δεν έχει τίποτα το κοινό με την πραγματικότητα» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι «ο Μπάιντεν είναι επαγγελματίας. Και πρέπει να συνεργάζεσαι μαζί του πολύ προσεκτικά, ώστε να μην σου ξεφύγει τίποτα. Ο ίδιος, σας διαβεβαιώ, δεν του ξεφεύγει τίποτα».

«Είναι συγκροτημένος, αντιλαμβάνεται τι θέλει να επιτύχει και ενεργεί πολύ επιδέξια στην δια ζώσης συνομιλία. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι αμέσως» συνέχισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι τον Αμερικανό πρόεδρο θα τον «αφήσουν να δουλέψει ήρεμα».

«Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και θα τον αφήσουν να εργαστεί ήρεμα» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο κλίμα που υπήρχε κατά την συνάντηση κορυφής στην Γενεύη, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ήταν καλοπροαίρετο και πως κατάφεραν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον στα βασικά ζητήματα.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά καλοπροαίρετη. Όπως νομίζω, μπορέσαμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, να καταλάβουμε τις θέσεις μας σε σημαντικά ζητήματα, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό διαφέρουν» δήλωσε ο Πούτιν.

Η συνάντηση «μας έδωσε την δυνατότητα να καταγράψουμε σε τι συνίστανται οι διαφορές αυτές. Την ίδια στιγμή καθορίσαμε εκείνες τις κατευθύνσεις, είτε εκείνα τα σημεία, για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε για μια ενδεχόμενη μελλοντική προσέγγιση των θέσεων» προσέθεσε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι «πάρχουν πράγματα, τα οποία παρουσιάζουν και για μας και για τις Ηνωμένες Πολιτείες απόλυτη προτεραιότητα και ενδιαφέρον».

Διαβάστε επίσης

Η αποτίμηση της συνάντησης Μπάιντεν – Πούτιν από τη ρωσική πλευρά

Μπάιντεν προς Πούτιν: Είμαι υπέρ της Αμερικής, όχι ενάντια στη Ρωσία – Το χρονικό της Γενεύης


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close