Ενημέρωση

Βρετανικός «εμφύλιος»: Οργή Χάνκοκ μετά τις καταγγελίες Κάμινγκς – «Δεν είναι αλήθεια»

Κατηγορηματικά απέρριψε σήμερα ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τις κατηγορίες που εκτόξευσε χθες, Τετάρτη, εναντίον του ο πρώην πολιτικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντόμινικ Κάμινγκς, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας είπε επανειλημμένως ψέματα κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

«Οι κατηγορίες αυτές που διατυπώθηκαν χθες…είναι σοβαρές κατηγορίες», είπε ο Χάνκοκ απαντώντας σε επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες του Κάμινγκς.

«Καλωσορίζω την ευκαιρία να έρθω στην Βουλή (των Κοινοτήτων) για να καταγραφεί επισήμως στα πρακτικά ότι αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες σχετικά με την ειλικρίνεια είναι ψευδείς και ότι έχω υπάρξει εξαρχής ειλικρινής με τους ανθρώπους, τόσο δημοσίως όσο και ιδιωτικά».

Χθες ο Κάμινγκς, ο οποίος ήταν το «δεξί χέρι» του Τζόνσον μέχρι τα τέλη του περασμένου χρόνου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του Χάνκοκ στη διάρκεια της επτάωρης κατάθεσής του ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής λέγοντας ότι η ανικανότητά τους προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Ο πρωθυπουργός, είπε ο Κάμινγκς, ήταν ακατάλληλος για τον ρόλο του, ενώ ο Χάνκοκ είπε επανειλημμένως ψέματα σε τέτοιο βαθμό ώστε να χάσει την αξιοπιστία του και θα έπρεπε να έχει απολυθεί εξαιτίας των επανειλημμένων αποτυχιών του στη διαχείριση της πανδημίας.

Η μαραθώνια κατάθεση του Ντόμινικ Κάμινγκς αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αποδείχθηκε κόλαφος για τον Μπόρις Τζόνσον και τη βρετανική κυβέρνηση. Ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Τζόνσον κατήγγειλε ότι χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν αναίτια συνεπεία των χειρισμών του πρωθυπουργού.

Επιβεβαίωσε, δε, ότι τον άκουσε να εκστομίζει τη φράση-σοκ «αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», ενώ αποκάλυψε πως ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήριζε αρχικά «τρομακτικό παραμύθι σαν την γρίπη των πτηνών» την Covid-19, την οποία μάλιστα αποκαλούσε «kung flu».

Σε μία μαραθώνια κατάθεση-«φωτιά», διάρκειας άνω των επτά ωρών, ενώπιον επιτροπής του βρετανικού Κοινοβουλίου, ο Κάμινγκς κατακεραύνωσε τον Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι αγνόησε τα επιστημονικά στοιχεία και καθυστέρησε λανθασμένα την επιβολή καθεστώτος lockdown προς ανάσχεση της πανδημίας.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close