Ενημέρωση

Αυστραλία: Πιο γηρασμένη και οικονομικά ασθενέστερη τα επόμενα 40 χρόνια λόγω πανδημίας

Η Αυστραλία αναπροσάρμοσε προς τα κάτω τις προβλέψεις τόσο για τη δημογραφική, όσο και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, κατά τα επόμενα 40 χρόνια, εξαιτίας των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

H Καμπέρα έκλεισε τα διεθνή σύνορά της το Μάρτιο του 2020 σε όλους, εξαιρουμένων των πολιτών και των μόνιμων κατοίκων της, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα ξανανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες, μόνο όταν θεωρήσει πως είναι ασφαλές να το πράξει.

Η Αυστραλία τώρα αναμένει ο πληθυσμός της να φτάσει στα 38,8 εκατομμύρια το 2061, αναπροσαρμόζοντας προς τα κάτω την εκτίμηση του 2015 που προέβλεπε πληθυσμό 40 εκατομμυρίων μέχρι το 2056.

Σήμερα, ο συνολικός πληθυσμός της φτάνει στα 26 εκατομμύρια.

«Η οικονομία θα είναι μικρότερη και ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα είναι πιο γερασμένος απ’ ότι στην αντίθεση περίπτωση, με ενεργές επιπτώσεις για τα οικονομικά και νομισματικά μας αποτελέσματα» αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Δευτέρα, ο Αυστραλός υπουργός των Οικονομικών Τζος Φρίντενμπεργκ, σύμφωνα με αποσπάσματα ομιλίας του που περιήλθαν στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

«Η αύξηση του πληθυσμού ήταν η κινητήριος δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της Αυστραλίας κατά τις πρόσφατες δεκαετίες» θα επισημάνει σχετικά ο Τζος Φρίντενμπεργκ.

Ωστόσο, με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τη γήρανση του πληθυσμού, η Καμπέρα ανακοινώνει τώρα ότι αναμένει ετήσια οικονομική ανάπτυξη στο 2,6% για τα επόμενα 40 χρόνια, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη στο 3% ετησίως.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close