Ενημέρωση

Έλον Μασκ: Μία πόλη στον Άρη το επόμενο «λογικό βήμα» για την ανθρωπότητα

Την εγκαθίδρυση βάσης στη Σελήνη και μία πόλη στον Άρη «βλέπει» ο Έλον Μασκ ως το επόμενο «λογικό βήμα» για την ανθρωπότητα και τη διεθνή συνεργασία στο Διάστημα, όπως ανέφερε σε διαδικτυακό Φόρουμ που λαμβάνει η χώρα στη Ρωσία με το Κρεμλίνο να «κλείνει το μάτι» στον Μασκ για την κατασκευή εργοστασίου της Tesla στη χώρα.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος των Space X και Tesla εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε στον Άρη.

«Μπορούμε να τον καταστήσουμε κατοικήσιμο. Αρχικά φυσικά σε συνθήκες πίεσης, με προστατευτικό γυαλί. Αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να τον κατοικήσουμε» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να είναι μία πόλη στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με τον Μάσκ, η κατασκευή μίας διεθνούς διαστημικής βάσης στην Σελήνη και μίας πόλης στον Άρη θα είναι το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα του Διαστήματος.

«Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία στο Διάστημα. Αλλά θα πρέπει παράλληλα να μην σταματήσουμε σε κάποια ζητήματα στον τομέα της αστροναυτικής […] Το επόμενο λογικό βήμα, είναι η δημιουργία μίας βάσης στην Σελήνη και με την πάροδο του χρόνου μιας πόλης στον Άρη» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Έλον Μασκ απηύθυνε έκκληση για διάλογο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, σε μία στιγμή που οι σχέσεις τους έχουν φθάσει στα χαμηλότερα επίπεδα μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

«Υπάρχουν πολλά ταλέντα και ενέργεια στην Ρωσία και νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερος διάλογος και επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Μάσκ, μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στο Φόρουμ «Novoye Znanye» (Νέα Γνώση).

Αναφερόμενος στην εταιρεία Tesla, την οποία διευθύνει, είπε ότι βρέθηκε κοντά στο να εδραιώσει την παρουσία της στην Ρωσία και εξέταζε τη δυνατότητα να ανοίξει εργοστάσια.

Επισήμανε ότι η Tesla διαθέτει ήδη μονάδες παραγωγής στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εξετάζει το άνοιγμα μονάδων παραγωγής σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μιλώντας για τις μελλοντικές προοπτικές στον τομέα των μεταφορών, ο Ίλον Μάσκ ανέφερε ότι όλες οι μεταφορές στο μέλλον θα είναι ηλεκτρικές, με εξαίρεση τους πυραύλους.

Ως προς τη συμμετοχή του στο Φόρουμ, όπου δίνουν διακτυακά το «παρών» και άλλες παγκοσμίως γνωστές προσωπικότητες, ο Μασκ δήλωσε ότι η πρόσκληση ήλθε από τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Φόρουμ Novoye, Znanye το οποίο πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, στις πόλεις Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Σότσι, Βλαδιβοστόκ, Νοβοσιμπίρσκ, Καλινινγκραντ, εκτιμάται ότι θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι.


Source link

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close